Найти на сайте: параметры поиска

Солодка жінка

Торти і пляцки з Західної України
Посетитель
Сообщений: 182
Оффлайн
Мабуть всі знають, що найкращі пляцки печуть на західній Україні. a_platok
Кулінарка я не дуже zst , але деякими перевіреними рецептами з вами поділюсь.
Саме зараз замісила тісто на

ПЛЯЦОК "НЕБО В РОТІ"
Тісто:
3 яйця
100 грамів масла
1 стакан цукру
1 чайна ложка порошку до печива
3 стакани муки
Яйця розтираємо з цукром, додаємо масло і муку з порошком до печива. Замішуємо тісто, ділимо його на 5-6 частин і ставимо в холодильник на ніч.
Зранку розкачуємо тоненькі коржі качалкою на дошці, а потім переносимо на бляшку. Пекти при температурі 200 градусів приблизно по 7 хвилин кожен.
Маса: до 1 кг яблук, натертих на грубій тертці, всипати 250 грамів цукру і поставити тушитись на малому вогні, Додати 250 грамів сметани або вершків і все разом тушити приблизно 45 хвилин, час від часу помішуючи.Охолодити. 300 грамів масла збити(я не збиваю, а розтираю в макітрі) і продовжувати збивати. додаючи по ложці остиглі яблука.
Готовим кремом перемасти коржі(вони можуть ламатись, але це не має ніякого значення) .
Зверху я заливаю розтопленим на водяній бані шоколадом+вершкове масло.
Поставити на холод, щоб пляцок відійшов.
СМАЧНОГО!
Посетитель
Сообщений: 182
Оффлайн
ЗУБИ НЕГРА smile
На один корж:
3 білки збити з 1 склянкою цукру
додати:
3 жовтки
1 склянку сметани
1 чайну ложку соди
2 склянки муки
1 пачку (18 грамів)порошку до печива
3 столові ложки какао.
Пекти два такі коржі.
Крем:
0,5 кг масла + 1 банка вареної згущонки.
Крем поділити на три частини. До однієї частини додаємо склянку перетертого маку.
Тепер оформляємо : на 1 корж викладаємо одну частину крему, далі викладаємо на крем половинки зефіру, проміжки між зефіром заповнюємо кремом з маком, покриваєм рештою крему і кладемо другий корж. Зверху заливаємо розтопленим шоколадом.
Дуже легкий в приготуванні. Гарно виглядає в розрізі. Високий.
Посетитель
Сообщений: 369
Оффлайн
Ой девочки какая трепетная лично для меня тема )))Я родом с Зап Украины и этих пляцков ела много разных . Например на Рождество их пекут ну никак не меньше пяти-шести . Какие же они вкусные .Мой фаворит навсегда это творожномаковый пляцок.Не знаю его названия но там слои корж творог и мак .Вкуснее ничего не ела)))Рецепты у меня тоже есть некоторых пляцков но так как никогда их не пекла наверно не буду выкладывать здесь.
Посетитель
Сообщений: 182
Оффлайн
І даремно. А може комусь якраз такий треба? look У мене є рецепт сирно-макового пляцка, у мене він називається "Надія".Пізніше викладу, бо зараз збираємось до церкви.
Посетитель
Сообщений: 182
Оффлайн
Пляцок "НАДІЯ"
Тісто: 0,5 кг борошна, 300 г маргарину, 3 жовтка, 1 скл цукру,
1 ст л розпушувача.
Борошно посікти з маргарином, яйця розтерти з цукром і маслом та додати до борошна. Всипати розпушувач і замісити тісто. Тісто ділити на 2 частини.
Один корж печемо з маковою масою, другий - з сирною.
Макова маса: 1,5 -2 скл. маку, 1 скл. цукру, 3 білка, 1 яйце, 100 г масла, 1 ст. л крохмалю, 2 ст. л манки, 1 ч. л. розпушувача.
Мак запарити і втерти в макітрі. Масло розтерти з цукром і жовтком, білки збити. Все акуратно вимішати.
Суміш вилити у форму, дно якої вистелене частиною тіста, і пекти 30-40 хв на середньому вогні.
Сирна маса: 1,5 кг сиру, 100 г масла, 8 яєць, 1,5 -2 скл. цукру, 1 лимон, 1 ст. л манки,1 ст. л крохмалю.
Сир двічі змолоти на м'ясорубці. Жовтки розтерти з цукром, маслом, додати до сиру. потім додати манку, крохмаль,
лимон, обережно вмішати збиті білки. Сирну масу вилити у форму, дно якої вистелене другою частиною тіста, і пекти
приблизно годину. Готовність перевіряти дерев'яною паличкою.
Крем: 1 скл молока, 1 скл. цукру, ванільний цукор. Суміш довести до кипіння і влити в неї другу суміш: 1 скл молока,
2 ст. л борошна, 2.5 ст. л крохмалю. Постійно мішати і зняти з вогню, коли загусне. Охолодити і збити з 250 г масла.
Перекладати так: сирний корж, крем, маковий корж (тістом догори). Боки змастити кремом, верх залити помадкою.
Посетитель
Сообщений: 182
Оффлайн
Пляцок "П"ЯНА ВИШНЯ"
Тісто:
7 яєць збити з
1 стк. цукру
+ 1 стк. борошна
5 ст.л. какао
1 ст. л. порошку

Яйця збити з цукром(я збиваю спочатку білки, тоді додаю цукор, знову зиваю, потім додаю жовтки) + все решта,добре вимішати і пекти в тортівниці.
В охолодженого коржа зрізати верхівку,вибрати середину,викласти крем,накрити верхівкою і залити шоколадом.
Крем:
300 гр. масла
1 б.згущонки сирої
крошки з торта
вишні(залиті спиртом чи горілкою)
Редактировалось: 1 раз (Последний: 21 апреля 2014 в 20:29)
Посетитель
Сообщений: 182
Оффлайн
Пляцок "ГАВАЙСЬКИЙ"
коричнева паляниця:
2яйця
1стакан цукру
1стакан квасного молока
1,5стакани муки
1чайна ложка амоняку
2столові ложки какао
кокосова паляниця
3білки
100грам цукру
100грам кокосу
неповну ложку крохмалю
крем
масло 600грам
банка згущонки
консервований ананас

для приготування коричневої паляниці розводим амоняк в квасному молоці. яйця збиваєм з цукром, вливаєм молоко, всипаєм муку і какао. все разом збиваєм, виливаєм на бляшку і печеп. потрібно дві паляниці.

для кокосової паляниці збиваєм білки з цукром, додаєм кокос і крохмаль. вимішуєм ложкою, виливаєм в бляшку і печем.

для крему збиваєм масло з згущонкою, додаєм кусочки ананасу і вимішуєм.
складаєм:
коричнева паляниця
крем
кокосова паляниця
крем
коричнева паляниця.
Посетитель
Сообщений: 182
Оффлайн
Пляцок "ТРИ БАЖАННЯ"
Складники:
ДЛЯ МАКОВОГО ШАРУ:
200г маку,
2 яйця,
4 ст.л. цукру,
25 г родзинок(ізюму),
5-6 горіхів,
1 ст.ложка апельсинових цукатів.
ДЛЯ СИРНОГО ШАРУ:
500 г сиру,
2 ст.ложки сметани,
1 пачка ванільного пудингу,
3 ст.л. апельсинових цукатів,
100г родзинок(ізюму) - бажано світлого і темного,
3 яйця,
5 ст. ложок цукру
ДЛЯ ШОКОЛАДНОГО ШАРУ:
4 яйця,
8 ст. ложок борошна,
4 ст. ложки темного какао,
2 ч. ложки соди,
щіпка солі,
6 ст.ложок цукру
ДЛЯ КРЕМУ:
200 г сметани,
1 ч. л. рочинної кави,
1 яйце,
1 ч. ложка борошна,
4 ст. ложки цукру,
200 г масла.

Сир розтерти зі сметаною і цукром. Додати яйця, цукати, пудинг і родзинки. Усе розтерти до однорідної маси.

Мак запарити і тричі змолоти на м"ясорубці з горіхами. Додати родзинки, цукати, цукор і яйця. Усе вимішати.

Форму 15х30 см вистелити пергаментним папером. Вискласти макову масу. Зверху - сирну. Залити усе зверху шоколадною масою:

для шоколадної маси яйця збити з цукром на пухку масу, за допомогою міксера протягом 5-6 хвилин. Легко вимішати з борошном, какао і розпушувачем.

Випікати 35-40 хвилин при 190*С.
Остиглий корж перевернути на пергаментний папір, посипаний цукром і зняти з верхнього коржа пергамент.

Для крему сметану розмішати з яйцем, кавою і цукром. Заварити до густої маси. Остудити. Збити з маслом на пухку масу.

Корж розрізати на 2 частини. На одну частину(маком вверх) намазати крем. Зверху поставити другу частину коржа маком вниз.
Посетитель
Сообщений: 493
Оффлайн
Девы а шо таке пляцок? ...покажите фото...
Посетитель
Сообщений: 369
Оффлайн
Лешка1 вот нашла в сети))Лучше сама не напишу.

ПЛЯЦОК — это кондитерское изделие, популярное в Западной Украине и Польше, очень похожее на торт, но, как правило, его пекут в прямоугольной форме. Весьма характерным является порционная подача пляцка, и в этом случае поражает воображение срез. Он яркий, многоцветный и замысловатый, благодаря разнообразным слоям, начинкам и кремам.

Кроме того, это действительно праздничная выпечка. На Украине пекут пляцки на свадьбы, причем разные, с разнообразными начинками и кремами.



Read more: http://vottakiepirogi.ru/vipechka/slad-vipechka/chto-takoe-plyatsok#ixzz2zp9Gxzvo`
Посетитель
Сообщений: 493
Оффлайн
Век живи век учись......даже не догадывалась что это smile так называется.....
Посетитель
Сообщений: 182
Оффлайн
Торт "ТРИ БОГАТИРІ"
Тісто:
6 яєць
3 склянки цукру
1,5 склянки сметани
3 склянки борошна
1,5 чайної ложки соди
1 склянка маку
1 склчянка горіхів
100 г ізюму
2 яйця розтираємо з 1 склянкою цукру.Додаємо 0,5 склянки сметани і вимішуємо з 1 склянкою борошна. Всипаємо 0,5 чайної ложки соди , 1 склянку перетертого маку і замішуємо тісто. Випікаємо.
За цією технологією печемо ще два коржі : до одного замість маку додаємо посічені горіхи, а до другого - ізюм.
Крем:
1 банка згущеного молока
300 г масла
1 столова ложка розчинної кави
1 чайна ложка спирту
Масло розтерти із згущонкою, додати каву, розведену спиртом і добре вимішати.
Коржі перекласти кремом в будь-якому порядку.
Цей торт дуже простий в приготуванні, виходить завжди. joke Я трохи зменшую кількість цукру(2/3 склянки), бо для мене надто солодкий.
Посетитель
Сообщений: 182
Оффлайн
Скоро будуть свіжі полуниці, отже саме час викласти рецепт .
Рулет "ПОЛУНИЧКА"
Тісто:
5 яєць
5 столових ложок цукру
5 столових ложок муки
Білки збити на круту піну.Продовжуючи збивати додати цукор, потім жовтки. Всипати муку і легко розмішати. Вилити на змащений і вистелений пергаментом лист і випікати при температурі 180 градусів протягом 7-10 хвилин. Спечений корж закрутити рулетом і поставити остигати.
Крем:
300 г масла
1 склянка цукрової пудри.
Розтираємо масло з пудрою в макітрі.
Остиглий рулет обережно розкручуємо, змазуємо кремом, з одного краю викладаємо в рядочок полуниці і знову закручуємо рулетиком.Ставимо в холодильник, щоб застиг.
Смачного!
Посетитель
Сообщений: 533
Оффлайн
Это же застрелиться и не встать какая сладкая темка! Мне сюда нельзя, нельзя, нельзя.... hoho Это я сама себя уговариваю....
Ой, как мне нравиться слово - Пляцки, такое вкусное! joke

Любашечка спасибо за рецептики! Все мечтаю побывать, а главное, попробовать, знаменитую западноукраинскую кухню, да все никак не получалось. Теперь точно попробую! joke
Редактировалось: 2 раза (Последний: 28 апреля 2014 в 01:07)
Посетитель
Сообщений: 182
Оффлайн
Обязательно попробуй! Все очень вкусно и очень-очень просто. Главное - хорошо взбивать яйца. rofl
Посетитель
Сообщений: 533
Оффлайн
Любашечка:

Главное - хорошо взбивать яйца. rofl
rofl
Посетитель
Сообщений: 17
Оффлайн
Любашечка, а маєте рецепт перевіреного сирника? Але не пляцка з сирним кремом (вареним сиром), а правдивого сирника? У мене є 1, але там на 1 кг сиру треба 10 яєць. Якщо маєте, можете поділитися?
Посетитель
Сообщений: 182
Оффлайн
СИРНИК
Тісто: 2 яйця
100г цукру
100г масла або маргарину
300 г муки
1 столова ложка порошку до печива.
Масло посікти з мукою, додати яйця з цукром, порошок до печива і замісити тісто.
Сирна маса:
1,2 кг сиру домашнього
300 г цукру
6 яєць
100 г масла
1 лимон
1 столова ложка манки
1 столова ложка крохмалю (або дві середнього розміру варені картоплини)
100 г родзинок
Сир пропускаємо двічі через м"ясорубку, додати жовтки, перетерті з цукром, маслол, манку і крохмаль.Білки збити на круту піну і легко вимішати з сирною масою. Додати родзинки і потертий лимон і ще раз вимішати.
На дно форми викласти тісто і поставити в розігріту духовку на 5-10 хвилин. Після цього витягнути, вилити сирну масу , поверхню розрівняти і змастити сметаною. Випікати приблизно годину при 180 градусах. Розрізати коли повністю охолоне.

Мені більше подобається з вареною картоплею замість крохмалю. Тоді виходить ніжнішим.
Редактировалось: 1 раз (Последний: 14 мая 2014 в 20:53)
Посетитель
Сообщений: 493
Оффлайн
Это типа * модьного Чизкейка*?
Посетитель
Сообщений: 182
Оффлайн
Навіть не знаю, що сказати...по Європах не плавали... l_sarkazm ми вже якось по-нашому, по- українськи...
|
Перейти на форум:
12
Быстрый ответ
У вас нет прав, чтобы писать на форуме.

Распродажа вельвета босфор текстиль